Hulpmiddelen

Zelfstandig leven met fysieke beperking

In Nederland is bij wet vastgelegd, dat iedereen recht heeft op gelijke kansen in de samenleving. Dat geldt dus ook voor mensen met een fysieke beperking. Zo moeten bedrijven en openbare gebouwen toegankelijk zijn voor mensen rolstoelen, elektrische rolstoelen en scootmobielen. Ook in het openbaar vervoer, bij pretparken en in winkels wordt gelukkig steeds meer aandacht besteed aan rolstoelvriendelijkheid. In dit blog nemen we onder de loep, wat er zoal nodig en mogelijk is, om met een fysieke beperking zo zelfstandig mogelijk te leven.

Techniek helpt

Anno eenentwintigste eeuw zijn er vele hulpmiddelen op de markt, waarmee de zelfstandigheid in huis en buitenshuis kan worden vergroot. De Zorgoutlet levert nieuwe en gebruikte zorghulpmiddelen en licht graag toe wat er zoal ontwikkeld is voor een beter leven met een fysieke beperking. Veel van deze hulpmiddelen maken gebruik van techniek, zoals een elektrische aandrijfmotor.

Zelfstandig bewegen en verplaatsen

Voor wie nog kan lopen, maar daarbij wel ondersteuning nodig heeft, zijn er vele loophulpmiddelen verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan krukken, looprekken en rollators. Wordt het lopen problematisch, dan zijn er allerlei soorten rolstoelen waarmee u zich kunt verplaatsen. Zo zijn er ‘standaard’ rolstoelen en lichtgewicht rolstoelen verkrijgbaar. Deze laatste is handig mee te nemen en geschikt voor allerlei sporten. Wanneer het zelf met de armen voortbewegen niet meer gaat, dan biedt een elektrische rolstoel of scootmobiel uitkomst.

Zelfstandig wonen

Binnenshuis zijn er vele aanpassingen mogelijk, waarmee u zelfstandig kunt wonen. Zo zijn speciale rolstoeltoegankelijk keukens en trapliften waarmee u met of zonder rolstoel naar boven kunt. Met een hoog- laag-bed kunt u zelfstandig in en uit bed komen. Ook in de badkamer en op het toilet zijn er vele aanpassingen en hulpmiddelen mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan wandbeugels, zitjes en badliften. Daarnaast zijn er speciale douche- en toiletrolstoelen verkrijgbaar.

Wilt u meer weten over zorghulpmiddelen, neemt u dan contact op met De Zorgoutlet via 036 – 525 87 41.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.