Fysiotherapie Veenendaal
Geen categorie

Fysiotherapie Utrecht, voor elke blessure

Iedereen heeft er wel eens last van gehad, een blessure. Bij de ene persoon komt dit vaker voor dan bij de andere persoon. Het is erg afhankelijk van de persoon of diegene wel of geen aanleg heeft voor blessures. Een persoon die veel sport heeft een grotere kans op een blessure dan iemand die niet of bijna niet sport. Bij fysiotherapie Utrecht kan je terecht voor een behandeling van een blessure. Een behandeling van een acute blessure moet erg snel gebeuren, om zo min mogelijk schade aan te richten en de hersteltijd te verkorten. Door het gebruik van de ICE-regel kan je erg snel reageren op een acute blessure. ICE staat voor immobiliseren (stilhouden), compressie (drukverband aanleggen) en elevatie (het lichaamsdeel omhoog houden). 

Wanneer moet je naar de fysiotherapeut?

Als je klachten ervaart tijdens het bewegen of het aannemen van een bepaalde houding is het handig om langs te gaan bij een fysiotherapeut. Je kunt altijd terecht bij een fysiotherapeut als je bepaalde klachten hebt. Vaak zijn dit nek-, rug- of schouderklachten. 

Een fysiotherapeut kan helaas niet iedere klacht verhelpen of verminderen, maar hij/zij kan wel advies geven over de beste opties die je kan nemen om je klachten te verminderen. 

Een fysiotherapeut kan je eventueel doorverwijzen naar een ziekenhuis, als de fysiotherapeut er van overtuigd is dat hij/zij dit niet kan oplossen. Fysiotherapie Utrecht kan je helpen met het verminderen van de pijn van bepaalde blessures.

Het werk van fysiotherapie Utrecht

Een fysiotherapeut is een expert als het gaat om houding en beweging. Een fysiotherapeut kan je helpen bij het voorkomen van een blessure, maar ook bij het behandelen van een blessure. Fysiotherapie Utrecht behandelt mensen die moeite hebben met bewegen. Dit kan komen door een blessure, een verkeerde houding of pijn in bepaalde spieren of gewrichten. Het is de taak van de fysiotherapeut om goed te onderzoeken waar de pijn zit en hoe dit is op te lossen. Een eerste afspraak bij een fysiotherapeut begint vaak met een gesprek over het probleem waar je voor komt. Daarna gaat hij/zij een behandelingsplan opstellen, waarin staat hoe lang het herstel ongeveer gaat duren en wat er gedaan moet worden om het probleem te verhelpen. 

Welke klachten kan een fysiotherapeut behandelen?

Een fysiotherapeut kan heel veel klachten behandelen. Zo kun je bij fysiotherapie Utrecht terecht voor rugklachten, knieklachten, schouderklachten, maar ook fysiotherapie na een operatie en sportfysiotherapie. Als je kiest voor de sportfysiotherapie heb je pijn of klachten tijdens, na of door het sporten. Je gaat samen met een personal trainer sporten, om te kijken waar je jouw techniek op bepaalde oefeningen kunt verbeteren. Bij een fysiotherapeut zijn eigenlijk alle klachten te behandelen, zo lang er geen operatie nodig is. Wel is het mogelijk om na een operatie met behulp van een fysiotherapeut te revalideren.

Een blessure voorkomen

Het liefste blijven we natuurlijke blessurevrij en kunnen we alles doen wat we willen. Om een blessure te voorkomen is het belangrijk om het trainen geleidelijk op te bouwen. Ga niet gelijk vijf keer per week hardlopen, terwijl je net begint met hardlopen. Zorg voor een goede warming up voor je begint aan je training. Goede schoenen zijn ook een pré, die de juiste maat en ondersteuning hebben en gemaakt zijn voor de ondergrond waar je op loopt. Één van de belangrijkste dingen is het werken met een goede techniek. Als je in de sportschool bezig bent met zware gewichten is het erg belangrijk om een goede techniek te gebruiken. Zorg eerst voor een goede basis, de techniek, en ga later werken met meer gewicht. Bij fysiotherapie Utrecht is het mogelijk om samen met een personal trainer te werken aan je techniek. 

Heb je klachten of zoek je nog een fysiotherapeut? Neem eens een kijkje op de site van Fysiek Health Club

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.