Fysiotherapie Veenendaal
Zorg

Fysiotherapie in Veenendaal: zo vind je de beste

Een fysiotherapeut kan je helpen met allerlei lichamelijke klachten. Hoewel het een specialisatie is die jarenlang niet genoeg respect kreeg, zien steeds meer medische experts en patiënten het voordeel van een goede fysio. Fysiotherapie in Veenendaal is gelukkig ook toegankelijk. Het vinden van een fysio die bij jou past, is echter lastig. Er zijn een aantal punten van aandacht om op te letten:

  • bespreek uitvoerig je klachten
  • geef het aan als je je niet prettig voelt
  • heb vertrouwen in je therapeut
  • doe je huiswerk
Fysiotherapie Veenendaal

De klachten bepalen

Een fysiotherapeut is een medisch specialist die alles weet over de werking van je spieren en gewrichten. Hij of zij kan je helpen deze te behandelen bij pijn. Je kunt dan denken aan pijn in de onderrug maar bijvoorbeeld ook in de knie, voeten of nek. Alles dat uit spieren of gewrichten bestaat kan een fysio bij helpen. Het is daarvoor wel heel belangrijk om je klachten goed af te bakenen. 

Een intake

Vaak krijg je bij de fysio een intakegesprek. In dit gesprek ga je uitvoerig je klachten bespreken. Het is belangrijk dat je volledig eerlijk bent. Dat wil zeggen dat als de fysio vraagt naar hoe vaak je beweegt of hoe je eet, je hier niet oneerlijk over moet zijn. Het heeft namelijk veel invloed op je gewrichten en spieren hoeveel je beweegt, wat voor werk je doet, wat je eet en nog veel meer. De intake is een manier om kennis te maken met je therapeut maar het is ook de eerste kennismaking met het probleem. Vaak gaat een fysio in deze sessie ook vast wat dingen uitproberen met het pijnlijke lichaamsdeel. Zo kunnen ze makkelijker het probleem vinden.

Doe je huiswerk

Soms krijg je oefeningen of opdrachten mee voor thuis. Bij klachten aan de knie is je bijvoorbeeld geadviseerd om squats te doen. Doe dit ook echt, want als je niet meehelpt aan je herstel dan kun je net zo goed niet gaan. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *