Mens en gezondheid

Altijd wat leuks te doen in de buurt

Vind je het leuk om met mensen te praten van je eigen leeftijd of samen een spelletje te doen, dan is dagbesteding zeker iets voor jou. Vaak wordt gedacht dat men dit alleen doet als men in een verpleeghuis zit, maar niets is minder waar. Leuk om samen een kopje koffie te drinken, of na het weekend over de voetbal te praten met iemand die dat ook leuk vind. Gelukkig is er in de buurt altijd wel een locatie waar je naartoe kunt gaan, om met mensen van je leeftijd gezellig samen te gaan. Ben je gek op dieren, dan is misschien een zorgboerderij wel heel erg leuk om iets te gaan doen. Op deze manier zijn er verschillende mogelijkheden.

Bepaal je eigen dagritme

Ben je alleen en wil je toch thuis blijven wonen, dan is een dagritme belangrijk. Door regelmatig deel te nemen aan dagbesteding, heb je een vast dagelijks ritme. Omdat je andere mensen spreekt, en andere verhalen hoort ga je het echt heel erg leuk vinden. Dagbesteding bestaat niet alleen uit een praatje met een kopje koffie, maar kan uit verschillende activiteiten bestaan. Samen eten maken en eten is bijvoorbeeld erg leuk om te doen, maar ook spelletjes om een beetje in beweging te blijven is ook goed voor je lichaam. Vaak gebeuren de activiteiten in de sfeer van thuis, ook wanneer er bijvoorbeeld gekookt en gegeten is wordt er samen afgewassen en alles opgeruimd. 

Kun je thuis niet meer uit de voeten?

Het kan natuurlijk voorkomen dat je al dan niet tijdelijk je huishouden niet meer kunt doen, snel hulp in de huishouding is dan geboden. Hierdoor is het mogelijk om nog langer te genieten van het thuiswonen, er kan in overleg worden afgesproken wat er gedaan moet worden en wanneer. Het voordeel van de hulp in de huishouding is dat je te maken hebt met een persoon, dus niet iedere keer met een andere hulp die je alles weer uit moet leggen. Over het algemeen heb je binnen vijf dagen een hulp, je hoeft er dus geen weken op te wachten. Bij het zorgloket van de gemeente kun je hulp vragen voor in de huishouding.

Wat is er allemaal mogelijk in de huishouding?

het gebeurt niet vaak maar soms klikt het gewoon niet tussen de cliënt en de hulp in de huishouding, er wordt dan zonder vragen een andere hulp geregeld waarmee het hopelijk wel goed klikt. Samen met de hulp zet je in het zorgdossier wat er gedaan moet worden, hierdoor heb je altijd een naslagwerk voor jezelf en natuurlijk de hulp. Het kan altijd voorkomen dat de hulp ziek is, wil je als cliënt een andere hulp voor de tijd dan kan dit uiteraard worden geregeld. Wordt er onverhoopt schade gemaakt door de hulp, dan ben je daartegen verzekerd. Het zorgloket bepaald of er hulp in de huishouding wordt toegewezen, kies je voor zorgaccent.nl dan hoef je verder niets te doen en wordt alles verder geregeld. Op de website kun je informatie vinden en eventueel mailen of bellen wanneer je meer informatie wenst.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.