zorg
Zorg

Aansturing van je hart

Je denkt er nooit over na maar het hart heeft zijn eigen systeem om het regelmatig te laten kloppen, dit noemt men het elektrisch geleidingssysteem. Het kan voorkomen dat dit wordt geblokkeerd of beschadigt, hierdoor is de kans aawezig dat het ritme verandert. Het hart kan te snel, te langzaam of onregelmatig kloppen. In de volksmond worden dit hartritmestoornissen genoemd. Ablatie is een behandeling, die ervoor moet zorgen dat het hart weer op een regelmatige en normale snelheid klopt. 

Klachten behandelen

Wanneer de diagnose is gesteld dat je last hebt van hartritmestoornissen, wordt er gebruik gemaakt van de modernste technieken om het hart weer in het goede ritme te laten kloppen. Niet iedere hartritmestoornis is hetzelfde, het tempo en de oorsprong kunnen anders zijn. Wel is het zo dat door een ablatie toe te passen, het hart weer in het goede ritme klopt. Door een ECG te maken, kan er in de meeste gevallen achterhaald worden in welk deel van het hart de stoornis afkomstig is. 

ablatie

Na de behandeling

Is er een ablatie bij je toegepast, dan wordt je in de uitslaapkamer van helios-klinieken.nl nog enige tijd in de gaten gehouden. Wanneer je weer op de afdeling komt zal je een aantal uren rust moeten houden, de bloeddruk en de hartslag wordt gecontroleerd. In de meeste gevallen kun je na een dag naar huis toe, verlaat je het ziekenhuis dan kun je weer de normale activiteiten doen. Zware voorwerpen of zware arbeid verrichten mag je niet doen, ook het rijden van auto wordt de eerste week afgeraden om te doen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.